Taitaifono Taitaifono

talafou3_1

O Hans Wegner, le matai mamanu Danimaka e taʻua o le "Chair Master", e toetoe lava o faʻailoga taua uma ma faʻailoga e tuʻuina atu i tagata mamanu.I le 1943, na maua ai e le Royal Society of Arts i Lonetona le Royal Industrial Designer Award.I le 1984, na tuuina atu ai ia te ia le Poloaiga o Chivalry e le Masiofo o Tenimaka.O ana galuega o se tasi lea o aoina taua o falemataaga mamanu i le lalolagi atoa.
Na fanau Hans Wegner i le Penisula Tenimaka i le 1914. I le avea ai ma se atalii o se fai seevae, sa ia faamemelo i tomai maoae o lona tama mai lona laitiiti, lea na mafua ai foi lona fiafia i mamanu ma galuega taulima.Na amata ona aperenitisi ma se kamuta i le lotoifale i le 14 o ona tausaga, ma faia ai lona nofoa muamua i le 15 o ona tausaga. I le 22 o ona tausaga na lesitala ai Wagner i le aoga Art and Craft i Copenhagen.
Ua mamanuina e Hans Wegner le silia ma le 500 galuega ma le maualuga ma le maualuga o le gaosiga i lona olaga atoa.O ia o le mamanu sili ona atoatoa e tuʻufaʻatasia tomai faʻalava masani a Tenimaka ma le mamanu.
I ana galuega, e mafai ona e lagona loloto le malosi mama o nofoa taʻitasi, uiga mafanafana o laupapa, laina faigofie ma lamolemole, foliga tulaga ese, i le ausiaina o lona tulaga le maluelue i le fanua o le mamanu.
Wishbone Chair na mamanuina i le 1949 ma o loʻo lauiloa pea i aso nei.E ta'ua fo'i o le Nofoa Y, lea e maua ai lona igoa mai le foliga Y o tua.
Fa'aosofia e le nofoa Ming o lo'o va'aia i le ata a le tagata fai pisinisi Tenimaka, o le nofoa ua fa'afaigofie ona fa'afaigofieina ina ia sili atu ona manaia.O lona tulaga sili ona manuia o le tu'ufa'atasiga o faiva fa'aleaganu'u fa'atasi ma mamanu faigofie ma laina faigofie.E ui lava i lona foliga faigofie, e manaʻomia le sili atu i le 100 laasaga e faʻamaeʻa ai, ma o le nofoa nofoa e manaʻomia le faʻaogaina o le sili atu i le 120 mita o le lalagaina o tusi lesona fiber.

 

talafou3_2

Na mamanuina e le Nofoa Tulima le Nofoa i le 1956, ma o le 2005 na faatoa lomia ai e Carl Hansen & Son.
E pei lava o lona igoa, i le curvature matagofie o le pito i tua o le nofoa, o loʻo i ai laina tutusa e pei o le mafiafia o le tulilima o le tagata, o le mea lea o le nofoa tulilima lenei igoa tauvalaau matagofie.O le curvature matagofie ma le paʻi i tua o le nofoa e faʻaalia ai le lagona sili ona masani ae faʻapitoa, ae o le fafie manino ma le matagofie e faʻaalia ai foi le alofa loloto o Wegner i fafie.


Taimi meli: Sep-13-2022
  • facebook
  • linkedin
  • twitter
  • youtube